Wim Wiegman uit Spangen houdt raamposteractie voor de vrede

De week van Bevrijdingsdag is volgens Wim Wiegman het perfecte moment om zijn raamposteractie voor de vrede te starten. Aan de Mathenesserdijk wil hij de boodschap met zijn buurt delen en deelt hij aan iedereen vredesposters uit. “Het is belangrijk dat wij in deze week ook denken aan de plekken in de wereld die nu geen vrede kennen”’, vertelt Wiegman.

Als je op de Mathenesserdijk loopt is de kans groot dat je achter vele ramen Wiegmans poster ziet hangen. De poster met het vredessymbool in de kleuren van Oekraïne is moeilijk te missen. “Ik woon pas vijf jaar aan deze straat en heb sommige bewoners afgelopen week pas voor de eerste keer ontmoet. Toch zie je bij zo’n actie dat iedereen na een kort gesprek zijn of haar steentje wil bijdragen. Ik wil gewoon duidelijk maken dat wij niet wennen aan de oorlogswaanzin en vrede willen zien.”

Posters en buttons
De raamposteractie is niet het eerste initiatief van Wiegman. “Enige tijd geleden was ik de oorlogsellende helemaal zat en wilde ik iets doen”. Hij is toen begonnen met het ontwerpen van buttons, wat een groot succes bleek te zijn. “Ik kwam in contact met Oksana Savchuk, die zich veel inzet voor Oekraïense vluchtelingen in Rotterdam. Die heeft met steun van de gemeente nog eens 1750 buttons laten maken.”

Als je de posteractie wilt steunen, kan je er nog gratis eentje ophalen bij MAAK Rotterdam aan de Mathenesserweg. Daar heeft Wiegman de rest van zijn posters neergelegd.