Winnaars Grote Prijs 2019 bekend

De winnaars van de SENA Performers Grote Prijs 2019 zijn bekend! Dit weekend streden hip-hopartiesten, dj’s, producers, singer-songwriters en bands om de Grote Prijs van Rotterdam tijdens de finales in BIRD en De Doelen.

Vrijdag waren in BIRD de finales van de categorieën Hip-Hop en Electronics. Wowi en Fallwood wonnen daar de juryprijzen. Uit de finales Singer-songwriter en Bands op zaterdag in De Doelen kwamen Jessy Yasmeen en Eline Mann als winnaars van de Grote Prijs. En de prijs was niet niets! De winnaars ontvingen elk €1.000 prijzengeld, een masterclass naar keuze, een persoonlijke buddy en een optreden op Bevrijdingsfestival Zuid-Holland 2020.

Fallwood, winnaar Electronics, weet nog niet wat hij met de prijzen gaat doen: “Ik moet daar de komende week echt even goed voor gaan zitten”. Hij vertelt dat hij vrijdag een leuke avond heeft gehad. Het maken van een beat binnen een uur, met enkel door de organisatie aangeboden materiaal, was een goede uitdaging. “Ik had ervoor besloten echt mijn eigen sound erin te verwerken en dat heeft dus goed uitgepakt”, aldus Fallwood.

Zijn doel voor de toekomst is solo electronische muziek maken en touren. En hij is al goed op weg: Amsterdam Dance Event en een nominatie van de Music Awards voor Belofte van het jaar staan in ieder geval al op de planning.

De winnaar van de Grote Prijs Hip-Hop, Wowi, heeft vrijdag een boven verwachting gezellige avond gehad. “Er was echt veel goede energie!” Wowi weet wel al precies wat hij gaat doen met zijn prijs: “Het geld ga ik investeren in mijn muziek; daar ligt al een plan voor. Voor de masterclass ga ik maandag ga ik zitten met mijn team om te kijken wat het best past”.

Wowi heeft als doel om binnen drie jaar een gevestigde naam te zijn binnen Nederlandse Hip-Hop. “Als ik dan eenmaal naam heb gemaakt, wil ik ook echt iets opbouwen. Ik wil een legacy achterlaten.”

Foto’s: Marc Nolte

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat