Acht Rotterdamse Music Awards uitgereikt in Theater Zuidplein

Acht artiesten en Rotterdamse initiatieven mochten dé Rotterdamse muziekprijs in ontvangst nemen. Na twee digitale edities, werden in het Theater Zuidplein de Rotterdam Music Awards uitgereikt aan artiesten als David Vunk en Daniel Nolet. Initiatieven als Korsakov en Left of the Dial vielen ook in de prijzen. Met 20.000 stemmen op de genomineerden is een record gebroken.

De Rotterdam Music Awards worden sinds 2014 uitgereikt en zijn door de Popunie in het leven geroepen om volgens hen de kwaliteit en diversiteit van de Rotterdamse Popscene te belichten. Er konden worden gestemd op de genomineerden in acht categorieën, zoals Beste Podium, Beste Festival en Rotterdams Album van het Jaar. Er werd massaal gestemd en de winnaars zijn bekend. Nog niet eerder stemden zoveel mensen op de genomineerden.

De awards werden uitgereikt door namen als Sammie Sedano, Emmelien Matthijsse en MC JR, met optredens van LUCAS, Ruwhel & de Bigi Blues Band en Poodle. Dit zijn de winnaars in de acht categorieën:

Beste podium – V11
Beste Festival – Left of the Dial
Exportprijs – David Vunk
Beste Clubavond – Korsakov
Rotterdamse Track van het Jaar – Willem ‘t Hart met “In the Quiet”
Rotterdams Album van het Jaar – Playgrounded met “The Death of Death”
Stimuleringsprijs Award – N8W8 R’dam
De Belofte – Singer /Songwriter Daniel Nolet

2019
In 2019 waren wij aanwezig bij de Rotterdam Music Awards in Lantaren Venster. Wij spraken hier een aantal genomineerden, zoals rapper Wowi, producent Fallwood, singer songwriter Eline Mann en Jessy Yasmeen.