WK Beachvolley strijkt neer in Rotterdam

Rotterdam is dit jaar één van de vier speelsteden van het WK Beachvolleybal. Van 26 juni tot en met 5 juli strijden de 96 beste vrouwen- en mannenteams om de wereldtitel. Naast wedstrijden is er ook nog een uitgebreide randprogrammering, waaronder allerlei activiteiten voor kids.

Toernooidirecteur en oud-volleyballer Bas van de Goor vindt de side-events bij een topsportevenement als dit bijna even belangrijk als de wedstrijden zelf: ‘We willen mensen laten zien wat topsport is, maar ook dat het leuk is om zelf te sporten.’ Bezoekers kunnen dus ook zelf een balletje overgooien en er een grote kids corner  waar allerlei activiteiten plaatsvinden. 

Wij waren bij de wedstrijd tussen het Nederlandse damesduo Michelle Stiekema en Danielle Remmers tegen de Italiaanse beachvolleybalsters Marta Menegatti en Viktoria Orsi Toth. Helaas verloren Stiekema en Remmers met 2-0 in sets. Nu moeten ze de laatste poulewedstrijd tegen Argentinië winnen om in de race te blijven. Vanavond spelen de mannen Brouwer/Meeuwsen ook tegen Italië voor een eerste plek in de poule.