Woningbouw Rotterdam in de lift

De woningbouw in Rotterdam neemt weer toe. Dit jaar is gestart met de bouw van 1.228 woningen. Dat is ruim 20% meer dan in 2013 toen het er 1010 waren. Daarnaast is er ook gestart met de bouw van 391 wooneenheden voor studenten en starters.

Deze stijging komt door een aantal ontwikkelingen. Zo is er sprake van een opleving van de koopwoningmarkt waarbij niet alleen meer woningen worden verkocht, maar deze vaak ook minder lang te koop staan. Daarnaast investeren meer beleggers in het middensegment van de huurmarkt (tussen de 680 en 900 euro). Ook komt de verbouwing van oude kantoorpanden naar woningen in Rotterdam op stoom.

Volgens wethouder Ronald Schneider (stedelijke ontwikkeling, integratie) zijn de signalen duidelijk: ”de Rotterdamse woningbouw komt uit de crisis, maar dit succes is ook te danken aan de inzet van alle partijen die onze stad een warm hart toedragen. Het is mooi te constateren dat het investeringsklimaat in Rotterdam sterker wordt. Dat merk ik ook als ik investeerders spreek op vastgoedbeurzen. Door alle internationale aandacht voor onze stad hoefde ik op de vastgoedbeurs in München niemand meer te vertellen waar Rotterdam ligt.”