Woonstad gaat deuren langs voor energiezuinig wonen

Het is weer blauwbekken met het koude windje en de lage temperaturen van de afgelopen dagen. Zo ook in de wijk Feijenoord. Het seizoen van extra lang douchen is aangebroken. Bij Woonstad gaan ze daarom meteen langs de deuren om te controleren of er wel zuinig met de energie omgegaan wordt.

“Wij zijn een woningcorporatie en verhuren woningen. Daar horen woonkosten bij. Waaronder ook stookkosten, en die houden we graag laag. Vandaar dat we samen met een adviseur van WoonEnergie langs de deuren gaan”, legt projectleider Igor Ignjatov uit.

De deur staat al op een kier bij een van de bewoners. Tom Kuijpers glipt naar binnen. Hij adviseert de bewoners hoe ze het beste energiezuinig kunnen wonen. “Een hele grote kostenpost is de douche. Het kost gas en water om het aangenaam te maken. Elke minuut die je minder doucht levert een 20 euro per jaar op.” Mevrouw Kleij is er van onder de indruk. “Ik heb overal spaarlampen, maar ik douche gemiddeld 10 minuten. Dat dat minuutje zoveel kan schelen, hartstikke gaaf!” zegt ze dankbaar.