WOS presenteert Songfestival Challenge om tòch nog in de sfeer te blijven

Tot grote teleurstelling, zowel lokaal als wereldwijd, gaat het Eurovisie Songfestival dit jaar niet door. De WOS, streekomroep van Westland, Midden-Delfland, Maassluis en Hoek van Holland, laat zich hierdoor niet uit het veld slaan en organiseert een eigen Songfestival Challenge. En ook hier bepaal jij deels wie van de deelnemers de ‘douze points’ krijgt en naar huis gaat met de hoofdprijs.

“Dit jaar zijn wij begonnen met een jongerenredactie, maar door de coronacrisis kwam dit stil te liggen”, vertelt Kyra Moor van WOS media. “Toch wilden we iets doen. Daarom zijn wij een andere weg ingeslagen met een lokaal songfestival.” De deelnemers hebben zelf de opnames gedaan en de redactie maakte de edit. “Ik vind het zelf heel erg leuk. We moesten roeien met de riemen die we hadden, maar hebben er een op een leuke manier een lokale draai aan kunnen geven!”, aldus Kyra.

In totaal zijn er zeven lokale artiesten die meedoen met de Songfestival Challenge van de WOS. De uitslag wordt bepaald door zowel een vakkundige jury als door de stemmen die de artiesten krijgen. De jury bestaat uit: songfestivalkenner Maxim van Ooijen, zangeres Maghen Hilgersum en theaterdirecteur Wim Staessens. De muziekvideo’s van de deelnemers zijn online terug te zien op de website van de WOS waar ook gestemd kan worden.  

Geboren en getogen Rotterdammer Robin Zwaan doet ook mee aan de challenge, maar zingt zelf niet: “Spoken word is mijn genre en het is anders dan de anderen”, legt Robin uit. “Ik ben zelf geen grote songfestival fan, maar ik wilde dit moment meteen pakken om te laten zien dat het ook anders kan; zoals hip hop bij het songfestival.” Robin koos het nummer ‘Arcade’ voor zijn spoken word, omdat hij achter de melodie van het nummer staat.

De uitslag van de stemmers wordt zaterdagavond, 16 mei, bekend gemaakt op de tv-zender van de WOS. Rotterdammers die niet in Hoek van Holland wonen, kunnen de uitslag live terugkijken via de livestream.  

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat