Yukio van Dudok verkozen tot beste praktijkopleider

Yukio’s loopbaan bij Dudok begon als bijbaan, maar ondertussen leert hij zijn collega’s de kneepjes van het vak. En niet zonder succes. Hij is verkozen tot praktijkopleider van het jaar.

Yukio Motohashi begon in de bediening bij Dudok als bijbaantje. Hij is nu assistent bedrijfsleider. In 2007 begon hij met het opleiden van collega’s. “Ik denk dat een goede praktijkopleider moet beschikken over reflectief vermogen. Dat je een goede band hebt met de mensen die je coacht en dat je kunt laten zien dat je daar oprecht in bent. Ik leid leiders op en geen volgers.” Hij is dan ook erg trots op David Kroeske. David begon zijn carrière bij Dudok als afwasser. Daarna werkte hij in de bediening en uiteindelijk werd hij management trainee. Yukio begeleidde hem. Yukio is van groot belang geweest voor Davids carrière: Hij kijkt naar het nulpunt en vanaf dat punt werkt hij met mensen.” Nog steeds hebben ze contact en helpt Yukio zijn collega David: “Hij heeft heel veel betekend. Hoe zet je een organisatie op? Hoe hou je dat strak? Nog steeds ben ik met hem in gesprek hoe je dat kunt ontwikkelen. “Hij levert maatwerk.” David is ondertussen Bedrijfsbeheerder van Dudok in het Park.

De jury van de Praktijkopleider van het Jaar ging langs bij de drie grootste kanshebbers. De jury merkte uit deze gesprekken hoe belangrijk het is om goede begeleiding in de praktijk is. “De beste praktijkopleider van 2018 blinkt uit in de wijze waarop hij of zij verantwoordelijk is voor het opleidingsbeleid, en hierin een voortrekkersrol vervult bij het betreffende leerbedrijf. Ook onder stressvolle omstandigheden weet de praktijkopleider de studenten verder te brengen. Hierbij verliest hij of zij het persoonlijk contact niet uit het oog”, vindt de jury. Yukio is zeer vereerd met zijn prijs: “De award krijgen was natuurlijk fantastisch. Het is een bevestiging dat wat we doen, goed is.”

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter