Ze zijn 60 plus, fit en trappen graag nog een balletje… 

Het zijn de wandel voetballers, oftewel Oldstars van vv Hillegersberg. Deze middelgrote voetbal vereniging voor recreatief en competitief voetbal aan de noordrand van Rotterdam heeft sinds september een splinternieuw voetbalteam voor 60 plussers. Elke woensdagochtend komen de mannen bij elkaar voor een goed potje voetbal.
De heren doen aan Walking Voetbal, oftewel wandel voetbal. Bij wandel voetbal maakt het fysieke karakter van traditioneel voetbal plaats voor een rustige vorm van bewegen. Voetbal liefhebbers, die vanwege fysieke beperkingen niet meer kunnen of willen deelnemen aan traditioneel voetbal, krijgen met wandel voetbal de kans hun passie voor het fysieke spel weer op te pakken. Daarnaast is het een mooie manier om sociale contacten op te bouwen en te onderhouden. Ze zijn absoluut fanatiek, maar het plezier en het even lekker bewegen staan voorop. 

Om het plezier en de veiligheid te waarborgen zijn er natuurlijk wel een aantal spelregels, mede uitgegeven door de KNVB. Er mag onder geen beding gerend worden. Wordt er toch een iets te grote sprint getrokken, dan krijgt de tegenpartij een vrije trap. Slidings en tackles zijn uiteraard uit den boze. De bal mag ook nooit hoger komen dan de gemiddelde heuphoogte van alle spelers. Het grootste verschil met traditioneel voetbal is echter dat er geen keeper aan te pas komt.

Wandel voetbal kwam landelijk van de grond rond eind 2013, als initiatief van de stichting Meer dan Voetbal, die in 2004 werd opgericht door de KNVB, de Eredivisie en de Eerste Divisie. In Rotterdam las Ariane Prudomme van Reine daar iets over en dacht ´dit is leuk voor onze vereniging in Hillegersberg´. Ondanks dat het idee in eerste instantie werd weggelachen door een aantal leden, vond Steef Boerman het een fantastisch idee. Samen brachten ze het uiteindelijk in de praktijk en in september 2015 was het dan zover; het 1e seizoen van de Oldstars van vv Hillegersberg!