Series van OPEN Rotterdam/
Zeespiegels

Het klimaat verandert, de bodem daalt en de zeespiegel stijgt. Wat betekent dat voor Rotterdam? Op korte en lange termijn? In de nieuwe serie Zeespiegels wordt er onderzoek gedaan en er wordt gesproken met deskundigen en beroepsmatig betrokken mensen in de stad. Zij spiegelen ons waar wij op dit moment staan in dat proces.

Aflevering 3 – Binnenstebuiten

In Rotterdam wonen de meeste mensen beschermd door een dijk, soms erg diep gelegen gebied. Tienduizenden mensen wonen echter buitendijks. Zij zijn niet beschermd door een dijk, maar de grond ligt wel hoger. De derde aflevering van de serie ‘Zeespiegels’ kijkt naar de toekomst: de zeespiegel stijgt, wat is wijsheid?

Aflevering 2 – In Holland staat een huis

Deze aflevering – met de titel ‘In Holland staat een huis’ – gaat over wonen in de laaggelegen delta waar Rotterdam in ligt. Stormen, hittegolven en piekbuien komen sneller, vaker en heviger voor. Al ruim 750 jaar leeft Rotterdam met de voor- en nadelen van de delta. Er is momenteel een wooncrisis, we willen huizen erbij. Welke keuzes moeten we nu maken voor het wonen op lange termijn? Hoe moet dat als de zeespiegel stijgt? Blijven wij hier wonen? En hoe passen wij ons aan?

Aflevering 1 – Zee van tijd

Rotterdam staat er trots en dapper bij. Water komt hier van alle kanten. Steeds heftiger en steeds meer. Vanuit het achterland, vanuit zee en vanuit de lucht. De haven wil een goed bevaarbare diepe waterweg. Is dat op termijn nog wel een goed idee?

Aflevering 3 – Binnenstebuiten…

Aflevering 2 – In Holland staat een huis…

Aflevering 1 – Zee van tijd…