Zes gratis evenementen waar jij naartoe kan gaan in december

Zit je na de kerstinkopen krap bij kas, maar wil je er wel een dag op uit? Wij hebben de leukste gratis evenementen op een rijtje gezet!

Concert in de Laurenskerk
Toe aan wat rust? In de Laurenskerk heerst een indrukwekkende en meeslepende sfeer
waar je met elkaar kunt genieten van een gratis Orgelpauzeconcert. De organist speelt vanaf 12:45 in de middag een spel in de kerkbanken.

De ‘Rotterdam Discovery’
Een reis door het verleden, het heden en de toekomst. Met de Rotterdam Discovery word je meegenomen op een ontdekkingstocht door Rotterdam waarbij je kunt kijken naar de geschiedenis en de nieuwste bouwprojecten van de stad.

Winter aan de Kade
Warm je lekker op bij Winter aan de Kade bij het Maritiem Museum! Met winterse activiteiten, vuurkorven in de haven en nieuwe expo ‘Bestemming Havenstad’ is de sfeer op zijn best van 24 december tot en met 8 januari.

Floating Farm
Sinds mei 2019 is in Rotterdam de eerste drijvende boerderij ter wereld gerealiseerd. Waarbij het tegengaan van voedselverliezen, het reduceren van voedseltransport en de kwaliteit van het eten centraal staat. Duizenden mensen van over de hele wereld hebben de boerderij al bezocht dus neem vooral even een kijkje!

Rotterdamse routes

De app ‘Rotterdamse Routes’ neemt je mee op reis door de hele stad. Download de gratis app en ontdek Rotterdam op een andere manier. De app vertelt het verhaal van Rotterdam door de ogen van échte Rotterdammers.

IJspret op het Heemsraadplein
Neem je eigen schaatsen mee, want op het Heemsraadplein in Rotterdam-West ligt een tijdelijke kunstijsbaan! Handschoenen of wanten zijn verplicht tijdens het schaatsen, maar dat mag de pret zeker niet drukken.