Zes nieuwe tv series van start

Het nieuwe TV seizoen begint en bij OPEN betekent dat de start van zes nieuwe series. In I.N.D.O. volgen we jonge Indische Rotterdammers die op zoek zijn naar de geschiedenis van de eerste generatie. Dat de Rotterdamse 80-plussers nog actief deelnemen aan het leven zien we in Wat nou oudjes? De ondernemende jonge Rotterdammers komen aan bod in de serie Rotterdammers met een missie. Nico Haasbroek neemt de kijker in zijn serie Het heft in eigen hand mee in de wereld van de zelforganisatie. De films die dit jaar voor 48 Hour Film Project Rotterdam zijn gemaakt zendt OPEN uit op de zondagavonden. In de serie Postcards from Rotterdam schrijven toeristen een videoansichtkaart over hun bezoek aan Rotterdam.
Het dagelijkse tv magazine 010NU blijft als altijd op het hele uur te zien, met daar opvolgend de verhalen van Cineac Pietje Bel. Dit alles te zien op OPEN Rotterdam TV (Ziggo 36 KPN 636) en OPEN Rotterdam Digitaal (website, facebook, twitter).

====================================================================================

I.N.D.O.
Regisseur Tenny Tenzer en producent Christie Haalboom zijn Rotterdammers met Indische roots. Samen maken zij de tv-serie I.N.D.O. Hierin onderzoeken zij de culturele erfenis van Nederlands-Indiës. Ze brengen de eerste en derde generatie bij elkaar en zo ook de verhalen, vragen en antwoorden. Nog steeds kunnen Indische Nederlanders mooie, pakkende of interessante verhalen aandragen voor deze documentaire.
Maandag vanaf 18.30 uur, herhalingen elk uur

Wat nou oudjes?
Rotterdamse 80-plussers nemen nog zeer actief deel aan het sociale leven. Dansen, sporten, dominospelen, ze staan nog  volop in het leven. We zien bijzondere oude Rotterdammers uit diverse culturen, van de 93-jarige Piet die drie tv’s tegelijk bedient, Julia waar het thuis een zoete inval is en de 92-jarige Fung Ping die regelmatig nog een danspasje waagt.
Vanaf 10 september iedere donderdag vanaf 18.30 uur (herhaling elk uur)
 
Het heft in eigen hand door Nico Haasbroek
Steeds meer ondernemers en jonge talenten houden zich in Rotterdam bezig met zelforganisatie en zeflbeheer, vaak op wijkniveau. Nico Haasbroek, oud-hoofdredacteur van het NOS journaal, zoekt hen op en gaat in gesprek. 
Vanaf 11 september elke vrijdag vanaf 18.30 uur (herhaling elk uur)
 
Rotterdammers met een missie
Leuke, bijzondere en inspirerende mensen worden gevolgd, zoals actrice-in-spé Truus de Boer. Presentator Peter van Drunen wil met deze serie Rotterdammers inspireren om zélf in beweging te komen, hun hart te volgen en uiteindelijk hun doelen te verwezenlijken. 
Vanaf 9 september iedere woensdag vanaf 18.30 uur (herhaling elk uur)
 

Postcards from Rotterdam
Rotterdam op een andere manier laten zien, dat is de drijfveer van producent Hans Wessels. Amerikaanse toeristen beschrijven hun bezoek aan Rotterdam voor familie en vrienden als ware het een ansichtkaart in videovorm  Bekende Rotterdamse iconen zoals de Luchtsingel, De VanNelle Fabriek, het Kleinpolderplein en historisch Delfshaven vormen het decor. 
Vanaf 10 september iedere donderdag van 21.50 (herhaling elk uur tot 06:00)

48 hour Film Project te Rotterdam
Ook dit jaar zijn er in Rotterdam weer veel films gemaakt binnen twee dagen voor het 48 Hour Film Project Rotterdam onder leiding van Groener Gras Producties. De ruim 50 Rotterdamse films worden uitgezonden op OPEN Rotterdam. Natuurlijk zijn ook de winnende films te zien: Vonk van KISSANDRIDE, Ella door East Indy, Uchuuijn door Romero Studios en Om Anne door Team Gers!. 
Vanaf zondag 14 september vanaf 18.00 uur (herhaling elk uur)