Zes weken lang minder treinen op Rotterdam Centraal

Reizen vanaf, via en naar Rotterdam Centraal wordt niet makkelijk de komende tijd, want er wordt zes weken lang gewerkt aan het spoor. Van 23 oktober tot 3 december is het station beperkt of niet bereikbaar. In de weekenden van 25 en 26 november en van 2 en 3 december is Rotterdam Centraal helemaal dicht.

Het spoor

Prorail wil Rotterdam Centraal klaar maken om in 2025 meer treinverkeer te kunnen ontvangen. Daarom moet er werk gebeuren aan de sporen, perrons, wissels, bovenleidingen en treinbeveiliging. Volgens NS moeten reizigers zes weken lang rekening houden met extra reistijd, vaker overstappen, omreisroutes en veel drukte.

De twee weekenden dat Rotterdam Centraal helemaal dicht is, komen niet zo goed uit. Het weekend van 25 en 26 november is namelijk het Black Friday weekend. Het weekend van 2 en 3 december is én het weekend voor Sinterklaas én op 3 december is de wedstrijd Feyenoord-PSV. De winkeliersvereniging vertelt aan het AD “compleet overvallen te zijn door dit nieuws” en “het erg vervelend te vinden”.

Ook de wegen

In november is het niet alleen het spoor in Rotterdam dat dicht is, maar ook wat wegen. De vluchtdeuren van de Maastunnel moeten worden vervangen waardoor de tunnel richting Zuid van donderdag 2 november tot en met maandag 6 november dicht is. Ook de Willemsbrug gaat twee weekenden dicht omdat het een nieuwe, veiligere wegindeling krijgt. De brug gaat dicht van vrijdag 10 november 22.00 uur tot maandag 13 november 06.00 uur en van zaterdag 18 november 18.00 uur tot maandag 20 november 06.00 uur.

Hier kan je zien welke trajecten wanneer uitvallen.