Zet jouw mama in het zonnetje bij OPEN Rotterdam!

Moederdag. De dag om moeder, schoonmoeder, oma, zus of vriendin te zeggen hoe fijn het is dat ze er zijn. De dag die we vieren ter ere van het moederschap. En uiteraard wenst OPEN Rotterdam alle mama’s een prachtige dag!

Om het nóg leuker te maken, zullen we morgen, zondag 12 mei, een Moederdag-actie houden. We verzamelen dan foto’s, filmpjes en verhalen van Rotterdammers en hun moeders en zetten deze in het zonnetje op onze social media kanalen. Hoe ga jij jouw moeder in ’t zonnetje zetten? Heb jij een bijzondere mama-verhaal? Mail die dan naar [email protected] of stuur ze op via Facebook of Twitter.

De eerste Moederdag werd in 1914 in de Verenigde Staten in 1905 gehouden door Anna Jarvis, een alleenstaande lerares uit Philadelphia. Zij bewonderde haar eigen moeder en de rol die moeders in de maatschappij hadden.Toen haar eigen moeder in 1905 overleed op de eerste zondag in mei heeft zij het jaar daarna op de eerste zondag na de dag van overlijden van haar moeder een General Memorial Day of All Mothers georganiseerd. In 1914 lukte het haar om van Moederdag een officiële feestdag te maken.

In Nederland is Moederdag sinds 1928 officieel. De oorsprong lag bij de Koninklijke Maatschappij voor Tuinbouw en Plantkunde die in Moederdag een goed vehikel zag om meer bloemen te kunnen verkopen.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat