Zevenkamp viert 35-jarig bestaan

Zevenkamp bestaat 35-jaar en dat moest uitbundig gevierd worden. Dat is wat de organisaties in de wijk dachten en daarom organiseerden zij allerlei activiteiten voor de bewoners. Het afgelopen weekend was er straattheater, een markt en werd er bijvoorbeeld een gezamenlijk ontbijt georganiseerd.
Bewoner Karel was er vanaf het begin bij. “Ik heb de zandvlakte hier nog gezien. De post kwam toen nog niet aan, want we hadden nog geen postcode.” Hij is een tevreden Zevenkamper. “Er is nu veel groen, er zijn veel open ruimtes, en het is eigenlijk ook heel dicht bij de rand van Rotterdam. En er zijn ook veel organisaties.” 

Marjanne van Ginneken is van zo’n organisatie, Makers en Doeners, en organiseerde de festiviteiten. “Hier is er een markt, er zijn optredens en het appelfestival bij Centraal Wonen. Eigenlijk te veel om op te noemen. ”Het gaat nu goed met de wijk, maar Zevenkamp heeft ook mindere tijden gekend. “Vroeger was het heel onveilig hier. Kaal en ongezellig. Nu begint het een beetje op Frankrijk te lijken. Het is erg landelijk, er is lekker eten, er zijn terrasjes. Gezelligheid.”