Zichtbaar verbonden tijdens Internationale vrouwendag

De sfeer zit er goed in, als we binnenlopen in het Islemunda Theater in IJsselmonde. De dames zijn vrolijk en opgetogen. Er wordt gelachen, bijgepraat en op elk tafeltje staan één of meerdere heerlijke gerechten. Over en weer wensen dames elkaar een fijne vrouwendag.
Woman Connected van het Rotterdams Wijktheater heeft namelijk een dag vol inspirerende mini voorstellingen en workshops georganiseerd. Voor sommige dames is het zelfs de eerste keer in het theater en ze genieten er zichtbaar van. De voorstellingen zijn op persoonlijke verhalen geinspireerd en uitgewerkt tot een pure beleving. Zo lopen we studio 3 binnen op weg naar het stuk De Welness Club, terwijl een heerlijke eucalyptus geur ons tegemoet komt.

Wat opvalt is de verbinding tussen al deze vrouwen en het belang dat ze hechten aan deze jaarlijkse viering van het vrouw zijn. Meerdere dames geven aan het vooral leuk te vinden om dit samen met andere vrouwen te kunnen delen en dat ze het fijn vinden om een dag te hebben waarop je naast de dagelijkse drukte, even tijd maakt voor jezelf, om stil te staan bij hoe bijzonder je bent als vrouw.