Zie Zuid door grote bril naast de Markthal

‘Echte Rotterdammers? Die komen toch niet van Zuid, joh of wel dan?’ Vandaag wordt het initiatief ZieZuid gelanceerd, een campagne die moet aantonen dat Rotterdam-Zuid meer te bieden heeft dan de gemiddelde Rotterdammer weet. 

Dit initiatief is hard nodig, uit onderzoek blijkt namelijk dat Rotterdammers hun eigen stad onvoldoende kennen. Vooral de kennis over Rotterdam-Zuid, van mensen die aan de noordkant van de bruggen wonen, is nihil. Bijna 90% van de inwoners van Noord kan de Botanische Tuin op Zuid niet thuisbrengen, evenmin als het Zuiderpark en de populaire Fenixloodsen op Katendrecht. Met deze grootse actie zullen mensen uit Rotterdam-Noord bewogen moeten worden om a-la-minute naar Rotterdam-Zuid te gaan om dit stadsdeel te ontdekken. 

Naast de Markthal staat een reusachtige bril van 10 bij 7 meter. De bril heeft twee ingebouwde TV-schermen waarop twee bekende Rotterdammers, Tim Hartog en Jack Kerklaan, live te zien terwijl ze hun mooiste plekjes van Rotterdam-Zuid delen. Doordat er een livestreamverbinding is, kunnen Tim en Jack de voorbijgangers van de Markthal zien en direct aanspreken en aansporen om Zuid in te trekken. 

De actie is zaterdag van 11.00 tot 15.00 uur.