Zingend demonstreren in gele hesjes op de Erasmusbrug

Tientallen mensen verzamelen zich zaterdag op de Erasmusbrug om te demonstreren tegen het beleid van de Nederlandse regering. Zij dragen daarbij gele hesjes. Het plan is om bloemen uit te delen aan voorbijgangers en politiemedewerkers, terwijl het lied ‘Vijftien miljoen mensen’ gezongen wordt.
De ‘gele-hesjes demonstratie’ is begonnen in Frankrijk en is bedoeld om in opstand te komen tegen de hoge kosten van het levensonderhoud en tegen de verhoging van de brandstofaccijns. “Het wordt een vreedzame demonstratie”, zegt initiatiefnemer Jan Dijkgraaf. “Wij dragen wel de gele hesjes, maar we willen ons duidelijk onderscheiden van de gele hesjes die we in Frankrijk zien.” Dezelfde hesjes, maar een compleet andere aanpak.

De staking zou er een moeten worden in een reeks die pas ophoudt wanneer er gehoor gegeven wordt aan de eisen. “We zijn van plan elke zaterdag om half twaalf te verzamelen op de Erasmusbrug”. Dijkgraaf verwacht zaterdag een opkomst van ongeveer honderd personen, maar hoopt dat dit de komende tijd flink toeneemt. Volgens Dijkgraaf is het vreedzaam demonstreren de beste manier en hoopt hiermee resultaat te krijgen vóór de verkiezingen van maart volgend jaar.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter