Series van OPEN Rotterdam/
ZLOG

In samenwerking met ZOHO Wijk TV brengt OPEN Rotterdam één keer in de twee weken een ‘ZLOG’ uit, over de ontwikkelingen in het Zomerhofkwartier. De bewoners van het gebied geven hier zelf vorm aan hún Rotterdam van de toekomst.

Aflevering 10

Sinds de zomer van 2019 doen Wim Wiegmann en Ron Blom, verslag van de ontwikkelingen in ZOHO. Deze compilatie is een samenvatting van 9 ZLOG’s die terugblikken op de verkoop van ZOHO. De komende periode zullen Wim en Ron het participatieproces nauwlettend in de gaten houden in de serie ‘De buurt praat mee!” en er over waken dat ook de buurt betrokken wordt en blijft.

Aflevering 9

Het Zomerhofkwartier wordt de komende tijd onder handen genomen. Zo wordt aankomend jaar een begin gemaakt met de sloop van de Almondestraat. Maar kunnen de bewoners wel meedenken en meepraten over de plannen?

Aflevering 8

Het Zomerhofkwartier wordt de komende tijd onder handen genomen. Wim en Ron gaan langs bij Robbert Jan van ECHO Urban Design om over de ontwikkelingen te praten. Marvin Baljoen, wijkraadslid van de Agniesebuurt, is enthousiast, maar heeft ook nog aantal vragen. Wat gebeurt er bijvoorbeeld met het Cruyff Court waar veel jongeren elke dag sporten?

Aflevering 7

Ruim een jaar nadat de Tender, voorlopig aan Leyten en Stebru, is gegund worden handtekeningen op dikke stapels papier gezet. ZoHo (het zomerhofkwartier) komt daarmee in handen van een projectontwikkelaar en een bouwgroep. Havensteder is niet langer de verhuurder van de gebouwen.

Aflevering 6

Op donderdag 14 november was er een voorlichtingsavond voor bewoners uit Noord over toekomstige ontwikkelingen. Ron was er voor Wijk TV om te kijken of er al wat meer bekend gemaakt werd over de herontwikkeling van ZOHO.

Aflevering 5

Aflevering 4

Wim en Ron bellen met de winnaars van de tender om te horen hoe het nu verder gaat met de ontwikkeling van ZOHO. Het blijft stil. ZOHO staat in de wacht.

Aflevering 3

Het Zomerhofkwartier kent een bijzondere geschiedenis. Wim en Ron duiken in de archieven, maar vragen zich tegelijkertijd af hoe hun buurt er in de toekomst uit zal zien.

Aflevering 2

Eerder meldden we dat de aanbesteding van het Zomerhofkwartier, nu beter bekend als ZOHO, naar de combinatie Leyten – SteBru is gegaan. In de tweede aflevering van ZLOG blikken we terug op dat proces samen met Jette Schneider van Time Window.

Aflevering 1

In samenwerking met ZOHO Wijk TV brengt OPEN Rotterdam één keer in de twee weken een ‘ZLOG’ uit, over de ontwikkelingen in het Zomerhofkwartier. De bewoners van het gebied geven hier zelf vorm aan hún Rotterdam van de toekomst.

Aflevering 10…

Aflevering 9 …

Aflevering 8 …

Aflevering 7…

Aflevering 6 …

Aflevering 5 …

Aflevering 4 …

Aflevering 3 …

Aflevering 2 …

Aflevering 1 …