Zo beweeg je je door de stad bij de huldiging van Feyenoord

Dat Feyenoord op het punt staat om landskampioen te worden weten we, maar eerst moeten de supporters nog even de uitslag van zondag 14 mei afwachten. En als dit goed afloopt voor Feyenoord, loopt op maandag 15 mei heel het centrum vol met uitgelaten feestvierders. Maar wat betekent dit voor de bereikbaarheid van de stad?

Op de site Rotterdam onderweg worden Rotterdammers opgeroepen om vooral te voet, met het openbaar vervoer of op de fiets naar het centrum te komen voor de huldiging. Kom je toch met de auto naar Rotterdam, dan wordt aangeraden rekening te houden met extra drukte, wegafsluitingen en verkeersverboden.

Wegafsluitingen
Als eerst wordt de Coolsingel afgesloten op zaterdag 13 mei om 19.00 uur. De kruising Aert van Nesstraat-Meent blijft wel bereikbaar tot maandag 15 mei.

Op zondag 14 mei worden aan deze afsluitingen ook de Meent (tussen Delftsevaart en Botersloot) en het Hofplein toegevoegd.

De dag van de huldiging, maandag 15 mei, zijn de volgende straten ook dicht: de Aert van Nesstraat, Meent (tussen Coolsingel en Rodezand) en de Kruiskade. Dit duurt tot 15.00 uur.

Bij het Churchillplein is de Schiedamsedijk (richting West Blaak en Coolsingel) afgesloten. Ook de Westblaak richting Coolsingel en de Blaak richting Churchillplein zijn niet te bereiken. Deze afsluitingen duren tot 17.00 uur ‘s avonds. Ook De Haagse Veer en de Meent tussen Botersloot en Delftsevaart zijn tot dezelfde tijd dicht.

Routewijziging openbaar vervoer
Tramlijnen 21 en 24 zijn rijden vanaf 19.00 uur op zaterdag 13 mei een omleiding vanwege de wedstrijd. Op zondag 14 mei worden hieraan de tramlijnen 7 en 8 toegevoegd. Een ingekorte route geldt voor trams 4 en 125. Alle omleidingen en ingekorte routes duren, bij een overwinning, tot maandag 15 mei 15.00 uur. Voor actuele informatie kun je het beste kijken op de website van de RET.

Huldiging
Als je positief gestemd bent en je je als mentaal wilt voorbereiden op een zonnige en feestelijke maandag, dan vind je hier de informatie en het programma van de huldiging zelf.