Zo nomineer je iemand voor de Rotterdamse Kinderrechten Award

Rotterdammers en Rotterdamse organisaties die zich inzetten voor kinderrechten maken kans op de Kinderrechten Award. De gemeente Rotterdam zal de prijs begin november uitreiken en hoort graag van Rotterdammers zelf wie er genomineerd moeten worden, de inschrijving daarvoor is sinds woensdag 2 september open. 

Met de prijs vraagt de gemeente Rotterdam aandacht voor de rechten van het kind. Alle mensen en organisaties die met hun initiatieven bijdragen aan het helpen van kinderen tot 18 jaar kunnen genomineerd worden. Denk aan een organisatie die uitjes organiseert voor kinderen die niet op vakantie kunnen, of een buurtbewoner die een veilige plek biedt aan een kind dat het thuis moelijk heeft. “Ieder verhaal telt”, aldus de organisatie.

Naast het ontvangen van de Rotterdamse Kinderrechten Award, ontvangt de winnende organisatie een bedrag van 7500 euro. De winnende persoon krijgt een bedrag van 1250 euro, de tweede persoon 750 en de derde persoon 500 euro. 

De genomineerden moeten actief zijn in de gebieden van Rotterdam en er ook wonen. De genomineerde organisaties moeten op de dag van de uitreiking elk een pitch geven over wat ze precies doen. Een jury bepaald dan welke organisatie en persoon wint.

Wie iemand wil aanmelden voor de prijs, kan hier namen van stadsgenoten en organisaties doorgeven.

 

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram  Twitter  Snapchat