Zo vieren Rotterdammers Dierendag: ‘Bij ons is het elke dag Dierendag’

Rotterdammers springen vandaag massaal op Dierendag. Op Instagram zijn honderden mensen die liefde uiten naar hun viervoetige vrienden. Elk jaar, op 4 oktober worden dieren in het zonnetje gezet. Wij vroegen Rotterdammers in Het Park hoe zij hun dieren vandaag verwennen.

Dierendag wordt door Rotterdammers op verschillende manieren gevierd. Veel trouwe baasjes in Het Park komen daar dagelijks om met hun hond samen een ommetje te maken. Het is dus niet eenmalig voor dierendag dat zij hier te vinden zijn: “Bij ons thuis is het elke dag dierendag. Elke dag hebben we een lange wandeling met daarna een extraatje”, vertelt een trouwe bezoeker van Het Park.

Tekst gaat door onder de video.

Organisaties
Niet alleen de baasjes, maar ook verschillende Rotterdamse organisaties vieren dierendag vandaag.

De RET plaatste vandaag een ode aan alle reizende huisdieren op hun Instagram.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door RET (@retrotterdam)

De grootste overdekte miniatuurwereld van het land, Miniworld Rotterdam heeft de bouwstenen voor de Dierendag letterlijk én figuurlijk gelegd. De organisatie heeft een compilatie gemaakt van hoe Dierendag voor hen er uit ziet.

Gabs Wildebras is een echte dierenkenner, Wildebras is misschien zelfs geen onbekende voor jou! Gabs is TikTokker, en is vaker terug te zien bij OPEN Rotterdam. Zo was hij onlangs te zien in ‘Gabs Wildebras maakt kennis met de Rotterdamse karper’. Op Dierendag ging hij een dag mee met de dierenambulance.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Gabs Wildebras (@wildebras.official)