Keti Koti wordt niet gevierd zonder heel veel lekker eten. Natuurlijk is er de traditionele Heri Heri, maar ook de barbecue is onlosmakelijk verbonden met het feest. Verslaggever Zoë gaat daarom naar Benito’s Kitchen in Wijkpark Oude Westen om het geheim van zijn legendarische kip te weten te komen: “Het is de saus.”
Benito staat al sinds 1991 met zijn kip en spareribs in het Wijkpark tijdens Keti Koti. Vol trots vertelt hij dat hij in 2000 is uitgeroepen door oud-burgemeester Aboutaleb tot ‘beste bbq-man van Rotterdam’. Zijn geheim? “Dat is een familierecept, dat kan ik niet prijsgeven.”
Een feestvierder legt uit waarom je het beste kunt eten bij Benito: “Het zijn de specerijen, hoe het op de barbecue geroosterd wordt, de pindasaus en alle liefde die hier hangt.” Zoë neemt de proef op de som en kauwt bevestigend: “Ik begrijp waarom al die mensen hier in de rij staan.”