Zomers festivalweekend in Rotterdam met onder andere African Food Festival

Het Rotterdamse zomerseizoen is gevuld met buitenactiviteiten, leuke themadagen en festivals. Ook het weekend van zaterdag 8 en zondag 9 Juli staat volgepland. Naast het North Sea Jazz festival in Ahoy, zijn er ook een heleboel andere festivals te bezoeken in de wijken. We geven hier een kort overzicht van de festivals dit weekend.

Muziek en theater
De Rotterdammers die iets willen horen en of zien, kunnen op zaterdag 8 juli terecht bij het Festival Poerlamoer op Zuid. Op het XL horecaplein aan de Beijerlandselaan treden live bands op en kun je je acrobaten skills oefenen tijdens de circusworkshop.

In en om het gebouw van De Hillevliet, de voormalige technische school, wordt er deze zaterdag groot feest gevierd. Dit creatieve en culturele verzamelgebouw bestaat één jaar. Het team van stadsmakers, die een jaar geleden de deuren opende voor de Hillevlieters, heeft een uitgebreid programma opgezet. De bedoeling is hierbij vooral dat de Rotterdammers meedoen tijdens het Hillevliet Festival. Dit kan via workshops, eten in de Volkantine of luisteren naar de muziek van Jazz Around Town ( het fringe festival van Nort Sea Jazz) of de Brassband van de SKVR.

Kijk hier het filmpje van de repetitie van de brassband SKVR voor Keti Koti

In het westen van de stad sluit Maas Theater en Dans het seizoen af met het festival ‘Hit the ground running.’ Aan de Sint Jobsweg hebben Rotterdammers de kans de Maas voorstellingen van het afgelopen seizoen te bekijken. En als je hier geen interesse in hebt, ben je ook welkom op het grasveld en terras. Waar in de avond muziek te beluisteren is tijdens Jackie’s Hangout XL.

OPEN bezocht Jackie’s Hangout tijdens het winterseizoen.

Eten, eten, eten
Ook voor de bourgondische Rotterdammer is er iets te doen. De streetfood festivals dagen zijn al begonnen. Dit weekend zou de nadruk liggen op Japan en Korea tijdens het Asian Food Festival. Helaas liet de organisatie gister via Facebook laten weten dat dit evenement is afgelast. Hiervoor volgt nog een nieuwe datum.

OPEN Vlogger Melissa bezocht een jaar terug het Asian Food Festival

Op zondag 9 juli kun je (nieuwe) hapjes proberen bij het African Food Festival op het Afrikaanderplein. Dit festival vindt voor de eerste keer plaats en hier is eten te vinden uit 54 verschillende Afrikaanse landen. Het festival richt zich op een culturele uitwisseling en het vieren van de Afrikaanse culturen. Daarom kun je, naast het eten, ook kijken naar live muziek, workshops volgen en producten kopen.