Zomerse ‘schatkist op wielen’ trekt langs Rotterdamse pleinen

Deze zomer rijdt er een heuse ‘Schatkist op wielen’ door de straten van Rotterdam. Uit de Vakantiebus van Thuis Op Straat (TOS) komen de leukste activiteiten voor kinderen tevoorschijn, ‘’We willen kinderen helpen in de zoektocht naar hun talenten’’.

Met een vrolijk muziekje opent de eerste, echte Vakantiebus van TOS haar deuren voor wachtende kinderen op het Ganzerikplein in Hillegersberg. Peter Steenbergen, directeur TOS, staat naast het ‘goud van de stad’, zoals Peter ze noemt, de Rotterdamse jongeren die de kinderen in de activiteiten gaan begeleiden. ‘’Alles is nog helemaal nieuw. De bus, de activiteiten, we ontdekken alles samen met de kinderen!’’, vertelt Peter trots.

Tekst gaat door onder Tweet.

Schatkist op wielen
Uit de bus zijn tafels, banken en de zogenoemde ‘themakisten’ gehaald. ‘’We wilden laten zien dat er meer is dan sport en spel, dus hebben we verschillende leerzame kisten samengesteld. Zo is er een ‘constructiekist’, waar kinderen met bamboestokjes constructies kunnen bouwen. Er is een ‘kunstkist’ met schilderspullen en schildersezeltjes. En er is een ‘natuurkist’, met microscopen en gereedschap waarmee kinderen diertjes kunnen onderzoeken. We wilden allerlei activiteiten die leuk waren en heel erg leerzaam.’’ legt Peter uit.

Eeuwcadeau
De Vakantiebus zelf is een bijzonder cadeau van stichting Betrokken Student (Best) aan kinderen van Rotterdam. Al 100 jaar gaan studenten van studentenvereniging RSC/RVSV de straat op met collectebussen om geld in te zamelen voor Rotterdamse kinderen. Om dat jubileum te vieren heeft stichting Best geld voor de Vakantiebus ingezameld en geschonken aan TOS.

Toekomstplannen
‘’Eén van de bijzondere dingen van de vakantiebus is dat we nog beter contact krijgen met ouders en kinderen door met hen aan tafel geconcentreerd activiteiten te doen”, legt Peter uit. ”We zijn dan ook ontzettend blij dat we volgend jaar een tweede Vakantiebus krijgen, ook van Stichting BeSt. Zo kunnen we zowel in Rotterdam Noord als in Zuid kinderen leuke activiteiten aanbieden.’’ Naast de zomervakantie zullen de bussen iedere vakantie gebruikt worden. Ook zullen de bussen op de vaste woensdagen en weekenden gebruikt worden.

De tekst gaat door onder de foto.

De hele maand augustus staat de bus vol met zomeractiviteiten op drie plekken in Rotterdam; op het Ganzerikplein in Hilligersberg, op de Ajaxstraat in 110-morgen en op het Van Bijnkershoekweg Rotterdam in Schiebroek.