Zo’n 50 mensen betuigen steun voor eiland Ambon tijdens Pray for Ambon Walk

Zo’n vijftig deelnemers van de Pray for Ambon Walk hebben zaterdagmiddag hun steun betuigt voor de slachtoffers van de aardbeving in het oosten van de Molukken van vorige maand. De wandeling startte op de Erasmusbrug en duurde zo’n twee uur. Met de wandeling willen initiatiefnemers Sofiah van Maanen en Fitrah Umarella een groot publiek bereiken en zoveel mogelijk donaties werven voor het getroffen gebied.
Het eiland Ambon op de Molukken werd op 26 september geraakt door een aardbeving met een kracht van 6,8 op de schaal van Richter. Er vielen zeker dertig doden en honderden gewonden. Tientallen gebouwen zijn beschadigd en ruim 15.000 mensen moesten geëvacueerd worden.

Duizenden inwoners op Ambon vluchten de bergen in, maar anderen verblijven op evacuatieplaatsen, zonder tenten of voorraden voedsel. Volgens hulporganisaties hebben de mensen dringend behoefte aan dekzeilen of tenten, eten en drinken. De regering heeft daarom de noodtoestand uitgeroepen tot begin 2020.

De krachtige aardbeving heeft veel indruk gemaakt op de Molukse gemeenschap in Nederland. Families in Nederland volgen het nieuws via contacten met hun familieleden op Ambon. Binnen de Molukse gemeenschap in Nederland zijn diverse initiatieven gestart, waaronder de ‘Pray for Ambon Walk’ in Rotterdam. Kijk het live-verslag van die walk hieronder terug.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat