Zonnige en druk bezochte NN Kids Run en AD City Run

Het was zonnig en behoorlijk druk zaterdag tijdens de NN Kids Run en de AD City Run. Honderden kinderen en volwassenen renden mee over de Coolsingel, langs de Leuvehaven en Wijnhaven om zo snel mogelijk over de finish te komen.

Voor de kinderen vanaf zeven jaar waren er rondes van 1 of 2,5 kilometer, de AD City Run voor volwassenen en oudere kinderen was een mini-marathon van 4,2 kilometer.

Kijk hieronder de live-uitzending terug. 
<iframe width=”560″ height=”315″ src=”https://www.youtube.com/embed/DtmrvuB9JvE” frameborder=”0″ allow=”autoplay; encrypted-media” allowfullscreen></iframe>

Winnaars
De 2,5 kilometer tot 12 jaar is gewonnen door Levi. Hij finishte op een tijd van 8.10. “Ja, dat was een dik pr (persoonlijk record)!” zegt hij trots. “Het was wel zwaar, de eindsprint begon al vanaf de helft, maar het ging goed.” Ambitieus is hij wel: hij heeft al aan het NK meegedaan en gaat nu een gooi doen naar Europese hardloopwedstrijden.

De winnaar van de AD City Run komt uit Bussum (vlakbij Oosterhout). Hij is blij met zijn eindtijd, een parcoursrecord. “Ik had dit eigenlijk bedoeld als een trainingswedstrijd, maar het ging wel lekker, dus ik heb toch maar alles gegeven.”

Laatste loper
De laatste loper van de AD City Run is een imam. Hij sprak bij binnenkomst de wijze woorden: “I’m last, but not least. Na de laatsten zullen nog vele eersten volgen.”
Kijk hieronder een aantal foto’s terug van de wedstrijddag.

Goede doelen
Ook deze editie liepen er weer lopers mee voor het goede doel. Zo waren er de mensen van Stichting Geert die geld ophaalden voor Geert: een man die een hersenbloeding heeft gekregen. Presentatrice Diewertje Blok liep speciaal voor hem ook mee met de 4,2 kilometer. De groep lopers van veertig mensen heeft meer dan 5.000 euro opgehaald.

Ook voor het Jeugdsportfonds is geld opgehaald: de organisatie kreeg een cheque van 83.000 euro uitgereikt.

De mensen van de Dirk Kuyt Foundation hadden een jubileum dit jaar: zij deden voor de vijfde keer mee en hadden deze keer een recordaantal deelnemers van 160 mensen.

Marathon
De NN Kids Run en de AD City Run zijn voorlopers van de grote Rotterdamse marathon van zondag. Behalve de 42 kilometer is er dan ook een halve marathon en de tien kilometer. De marathon is te volgen via RTV Rijnmond en uiteraard is ook OPEN Rotterdam erbij.

Wil je meer foto’s en video’s zien? Lees dan het liveblog terug en vergeet niet te kijken naar de uitzending van OPEN Rotterdam zaterdagavond vanaf 21.00 uur.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat