Zorghotel Aafje maakt 160 bedden vrij voor Corona patiënten

Zorghotel Aafje in Ijselmonde biedt vanaf maandag 30 maart, 160 bedden aan voor Corona patiënten waarvoor geen plek meer in het ziekenhuis is. Het gaat om patiënten die zorg nodig hebben, maar geen acute zorg vanuit een ziekenhuis.

Brancheorganisatie ConForte en het Regionaal Orgaan Acute Zorg hebben samen de mauwen opgestroopt om de ‘Corona-druk’ in ziekenhuizen te verlichten. “Het Corona centrum komt bij Aafje, maar het is een mooi gezamenlijk initiatief waarbij de zorgorganisaties echt de handen ineen slaan”, zegt Guy Buck, voorzitter Raad van Bestuur van Aafje.

De 160 extra bedden op Zuid worden vanaf maandag beschikbaar gesteld voor patiënten die momenteel in de omliggende ziekenhuizen liggen. Het gaat hier uitsluitend om patiënten die geen acute zorg nodig hebben. “Het instroomproces is volledig in overleg met de ziekenhuizen opgezet. De ziekenhuis beoordelen of een patiënt overgeplaatst kan worden naar het coronacentrum”, zegt Zorghotel Aafje.

Ook voor de patiënten zonder Corona die nu in het zorghotel liggen is een oplossing verzonnen. Zij worden naar omliggende verzorgingstehuizen gebracht. Ook Laurens vangt zo’n honderd patiënten op: ”Wij vangen een flink aantal patiënten op die hier allemaal hun revalidatie kunnen voortzetten”, zegt Laurens.