Zuiddiepjebrug wordt vervangen, tot grote teleurstelling van IJsselmondenaren

Het Eiland van Brienenoord wordt heringericht. Een van de werkzaamheden die in volle gang is, is het slopen en bouwen van twee nieuwe bruggen over het Zuiddiepje. Dit betekent wel dat de huidige brug vervangen wordt. Dit tot grote teleurstelling van vele liefhebbers. “De brug heeft enorm veel dienst gedaan en was een herkenbaar punt voor velen bij het betreden van het Eiland”, aldus Ruud Spruit.

Rotterdammer en liefhebber van de brug Ruud Spruit heeft zich eerder, met onder andere een Facebookpagina, ingezet om de vijftig jaar oude Zuiddiepjebrug te behouden: “Ik wist dat de brug er slecht aan toe was, toch heb ik samen met commissielid Gerben van Dijk (CU/SGP Rotterdam) gezorgd dat er vragen werden gesteld aan wethouder Wijbenga om te zien of de brug toch behouden kon worden. Het is letterlijk de scheiding tussen beton en natuur.” In maart maakten wij hier een reportage over. 

<iframe width=”560″ height=”315″ src=”https://www.youtube.com/embed/HrNHImwlVEw” frameborder=”0″ allow=”accelerometer; autoplay; clipboard-write; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture” allowfullscreen></iframe>

Ruud hoefde de brug niet per se over het water zelf te hebben, maar eventueel ergens op het eiland. Helaas gaat ook dit niet gebeuren. “Het was een mooi geste geweest voor de brug die vijftig jaar dienst heeft gedaan”, legt Ruud uit. “Ik heb begrepen dat er wel een soort herinnering spint zou komen. Het zou de gemeente sieren om dit te regelen.” 

Er komen twee nieuwe bruggen. De brug wordt begin volgend jaar vervangen. Ter hoogte van de Kreeksehaven komt een beweegbare ophaalbrug. Daar wordt momenteel aan gebouwd. Je kan de volledige verbouwing live volgen via een webcam. 

Foto: Ruud Spruit

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?

Volg ons dan ook op onze social media kanalen

Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat