Zuiderlingen verzorgen catering NCk Teamzeilen

De Maashaven is dit weekend het decor voor het Club Kampioenschappen Teamzeilen. Zeilers uit het hele land zetten zich volledig in om de eerste plaats te behalen.
Tijdens zo’n kampioenschap op het water verbranden de zeilers en zeilsters behoorlijk wat calorieën, maar hoe regel je als organisatie de catering van zo’n evenement? Een cateringservice inhuren is een optie, of je kunt de buurtbewoners natuurlijk heel lief aankijken en vragen of zij in hun eigen keuken een gerecht bereiden uit het land waar ze vandaan komen. De organisatie van het ‘Nederlands Clubkampioenschap Teamzeilen’ (NCkT) koos voor het laatste. 

Hoe lekker is het om aan het einde van zo’n dag vol inspanning te kunnen kiezen uit allerlei tropische gerechten die door bewoners uit omliggende buurten zijn klaargemaakt? “We maken al 10 jaar gebruik van deze plek om het NCkT te organiseren en we wilden graag wat terug doen voor de wijk,” aldus Jirja de Kool van de organisatie. Ook hopen ze dat de buurtbewoners en zeilers tijdens het kampioenschapsweekend met elkaar in contact komen. 

Carmen Lebron is een van de kokkinnen. Zij kookte een gerecht uit de Dominicaanse Republiek, haar geboorteland. “Om anderen te laten proeven hoe wij eten in mijn land vind ik echt spannend,” aldus de buurtbewoonster. Toch is ze er zeker van dat de zeilers voor haar gerecht vallen. Ze heeft namelijk met ‘heel veel liefde en passie’ in haar keukentje staan koken.