VIDEO | Deze zussen verkopen hun huis niet aan een rijke investeerder, maar aan een gezin

Zussen Ellen en Hinke groeiden zelf heel gelukkig op in hun ouderlijk huis aan de Voorschoterlaan in Kralingen. Des te meer reden om het huis ook nu weer aan een gezin te verkopen. En al helemaal nu er investeerders op de loer liggen om er direct een slaatje uit te slaan door de huizen op te kopen, te verkameren en vervolgens te verhuren.

“We hebben hier zelf als gezin heel gelukkig gewoond en daarom willen we het ook graag overdragen aan een gezin”, begint Ellen. “We hebben het dan ook verkocht aan een jong stel. Het is een fijne buurt voor gezinnen en we wilden niet dat dit een huis werd dat ook een soort verdienmodel is. Dat het per kamer verhuurd zou worden. Dat wilden we niet met dit huis en op deze plek”, legt zij uit.

Woningtekort
Er heerst een groot woningtekort in Rotterdam. Starters kunnen geen huizen vinden, gezinnen hebben nauwelijks opties om uit te breiden en studenten slapen noodgedwongen op campings of in hostels. Toch zijn het, vooral in Kralingen, de investeerders die huizen in rap tempo op kopen en verkameren voor studenten.

Maar niet als het aan Ellen en Hinke ligt. “Je kunt als verkoper daar ook iets aan doen. Als jij zelf een bepaald idee hebt van wat de bestemming is van de plek. Dan heb je dat best zelf in de hand. Dan hoef je heus niet mee met de hoogste bieder”, zegt Ellen.

Zij heeft met haar zus dan ook aangegeven het graag aan een gezin te verkopen die er ook van plan is voor langere termijn te wonen. En dat is gelukt. Hoewel ze daar blij mee zijn, is het ook wel een beetje emotioneel voor de zussen. “Ik vrees dat ze er wel wat in zullen klussen. Dus de eerste weken zal ik het huis zeker vermijden. Maar de koper heeft ons al aangeboden om – als het straks af is – op de koffie te komen. Dat gaan we zeker doen”, besluit Ellen.