Zwembad Schuttersveld Crooswijk wordt indoor speelparadijs.

Van het voormalige Zwembad Schuttersveld in Crooswijk is weinig meer over. Het bad werd in juli 2015 gesloten en het was lang onduidelijk wat ermee zou gebeuren.

Nu, bijna 2 jaar later, heeft een pand een nieuwe bestemming gekregen, maar dat ligt misschien niet helemaal voor de hand: ondernemer Fatos Ayhan maakt er een indoor speelparadijs van. “Ik ben de eerste in Nederland met een indoor speelparadijs in een zwembad” ,zegt Ayhan, “maar het is wel droogzwemmen!”.

Het speeltoestel zal in zijn geheel in het voormalige zwembad komen te liggen. Je glijdt vanaf de glijbaan zo het zwembad in, in een grote ballenbak. Verder bevat de constructie springkussens, een basketbalveldje en diverse klim en klauterobjecten. “vooral voor de fabrikant is dit geweldig, zij hebben ook nooit een toestel in een zwembad gebouwd”, voegt Ayhan toe. Daarnaast worden de kleedkamers omgebouwd tot een lasergamehal met een escape room. “Crooswijk heeft dit gewoon niet en ik hoop dat die kinderen ooit over 20 jaar terugkijken en zeggen: “daar zijn wij geweest” De hoop is om voor de meivakantie open te kunnen: “dat zou mooi zijn, ik ga echt mijn best doen om eind april open te zijn”, zegt Ayhan af.

Willem van Bracht van speeltuinvereniging Crooswijk reageert positief op het initiatief: ‘Het is alleen maar goed voor de wijk als er iets gebeurt met het Schuttersveld.’ Voor concurrentie is hij niet bang: ‘Wij doen ons eigen ding met de sppeltuinvereniging voor kinderen tot 12 jaar. Daarnaast hebben onze kaartclub, naaiclub en creaclub. En we werken altijd met iedereen samen in de buurt.’ Er gebeurt veel volgens hem in de wijk. Zo krijgt Crooswijk zijn eigen festival deze zomer ‘Camping Crooswijk’ (klik hier voor de video) en verhuist de Ontdekhoek per 1 juni naar het gebouw naast de speeltuinvereniging.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat