Zwoele zangpartijen van Le Seton

Maak kennis met Erik Seton: ruige baard, robuust uiterlijk maar gezegend met een zwoele stem. Zaterdag 30 januari staat hij in de finale van muziekcompetitie Grote Prijs van Nederland in de categorie Hiphop.
Vanaf een bankje in het Ommoordse veld kijkt hij uit naar de hoogbouw van Ommoord waar hij tegenwoordig ook woont. ‘Hier ben ik gevormd. Als je voor je creatieve proces rust nodig hebt, is dit de plek waar je moet zijn.’ Later wil hij iets voor ‘zijn wijkje’ betekenen. En waar denkt hij dan aan? ‘Workshops, festivals organiseren en creativiteit spotten die hier is’.

In de studio komt zijn creatieve geest vrij mede door producer Yung Jetski. ‘Zijn kwaliteit is dat hij zo eerlijk is in zijn teksten en dat brengt hij met humor. Daarnaast is hij live heel sterk en dat is ook gebleken bij de grote Prijs van Nederland’, aldus de producer.
Het hele muzikale project begon voor Le Seton als een grap. ‘Wat is er beter dan een grap winnend af te sluiten, dat is een van de mooiste dingen die er is’.