010 nu weekoverzicht: het verhaal van de dakloze Rotterdamse Helena en wijkpastor Nico van Splunter pakt kerstpakketten in

De week waarin vrouwen uit daklozen opvang William Booth-huis de noodklok luiden, Music Matters een succesvol jaar afsluit bij cultuurpodium MONO, Rotterdammers hun mening over huiselijk geweld geven en weggeefwinkel Yess! Kerstpakketten uitdeelde. Hier kijk je deze items terug.

Vrouwen uit daklozenopvang William Booth-huis luiden noodklok
Het verhaal van de dakloze Rotterdamse Helena maakte begin deze maand wat los bij (oud-)bewoners van het William Booth-huis bij Coolhaven. Vrouwen uit de opvang geven aan dat sinds het artikel het onderhoud van het WB-huis weer wordt hervat. Maar ze willen meer:”Er moet echt wat veranderen.”

Music Matters rondt succesvol jaar af bij cultuurpodium MONO
Music Matters is al jarenlang bezig met de ontwikkeling en begeleiding van artiesten op het gebied van muziek. Zij sloten dit jaar af bij cultuurpodium MONO. Hoogtepunten waren onder meer de talloze samenwerkingen met o.a. Eendracht Festival en Oh My! Festival.

Rotterdamse mannen geven hun mening over huiselijk geweld
Naar aanleiding van de documentaire ‘Look What You Made Me Do’ over huiselijk geweld gaan wij de straat op. Net als in de documentaire, vragen wij in deze versie Rotterdammers om een briefje op te lezen met hierop een feit over huiselijk geweld en hier hun mening op te geven.

Yess! deelt kerstpakketten uit: Geen lege tafel met Kerst, wel een volle tas van ons
OPEN Rotterdam steunt de actie ‘Geef alle Rotterdammers een warme kerst’. Vrijdag 23 december is de talkshow en daaraan voorafgaand maken we verschillende reportages over verschillende Rotterdammers die ervoor zorgen dat zoveel mogelijk mensen inderdaad een warme kerst krijgen. Dit keer kijken we mee met wijkpastor Nico van Splunter als hij kerstpakketten aan het inpakken is.