010nu-weekoverzicht: Deze reportages heb je deze week echt niet mogen missen

010nu-weekoverzicht: Deze reportages heb je deze week echt niet mogen missen

Elke week verzamelen wij onze beste 010nu-verhalen die de afgelopen week in ons nieuwsprogramma 010nu zijn uitgezonden. Dit is het weekoverzicht met daarin de beste 010nu-verhalen van de afgelopen week.

Al een aantal jaren staat het oude Correct gebouw aan de Bergweg leeg. De kans voor graffiti kunstenaars om hun werken te vertonen of om hun skills te verbeteren. Samen met kenner van de Rotterdamse straatkunst Daniel Claessens, bekijken we deze werken. Want is het nou graffiti of street art? En hoe onderscheid de expert zich van de beginner?

Rotterdammers die per 1 maart mogelijk hun woning moeten verlaten, protesteerden wederom bij het Stadhuis aan de Coolsingel. ‘Hoe er met ons wordt omgegaan is gewoon heel erg spijtig’.

De Rotterdammer Cheno Abas pakt zijn 35ste verjaardag dit jaar anders aan. In plaats van dat hij cadeaus ontvangt, zamelde hij de afgelopen weken ruim 3.000 euro in om bijna honderd cadeaupakketten aan kinderen te geven. Samen met zijn vrienden pakte hij de pakketten in bij stichting Jarige Job.

Onze nieuwe vlogger en Rotterdambassadeur Willem H. van Wijk bespreekt de fascinatie voor bokslegende Cor met stickerkunstenaar Jimmy Granti. Jimmy plakte Cor de afgelopen jaren al op plekken als het Rode Plein in Moskou en in het zonnige Miami.

In Overschie staat een grote roze brievenbus, hierin kunnen Rotterdammers brieven posten voor eenzame ouderen. Onze verslaggever Manoya, gaat er naar toe en samen met coördinator Tineke Pranger gaat ze langs bij verzorgingshuis Den Hoogenban om de kaarten af te geven.