010nu Weekoverzicht: Marokkaans WK-sprookje, Muziekproject Delfshaven en Armeense modeontwerper

Deze week stond voor veel Rotterdammers in het teken van voetbal: niet alleen het Nederlands elftal speelde, en verloor, deze week de kwartfinale, ook Marokko kwam deze week twee keer in actie.

Het WK-sprookje van de Marokkanen duurt nog even voort. Gisteravond versloeg de ploeg van bondscoach Walid Regragui het Portugal van Fernando Santos met 1-0. En dus was het weer feest in de stad. Net als afgelopen dinsdag toen Marokko er, na penalties, met de winst vandoor ging tegen Spanje. Dat feestje waren wij bij.

Musica Edification
We gingen in de afgelopen week ook kijken bij Danilo Tavares. Hij organiseert een muziekproject in Delfshaven waar jongeren uit de buurt meer kunnen leren over wat er achter de schermen gebeurt bij het produceren van muziek. Musica Edification is een ‘muzikale reis’ van workshops door verschillende professionals uit de muziekwereld. “In deze cursus help ik ze om verder te ontplooien.”

“Ik denk dat het iets positiefs is voor de buurt”, vertelt cursist Tanisha. “De reden dat ik heb meegedaan met de cursus is omdat ik meer inzicht wilde in wat er nou voorafgaat aan een studiosessie. Ik heb wel ervaring met opnemen in de studio, maar de geluidstechniek en waar je op moet letten bij apparatuur is voor mij heel interessant. Zo kan ik voorbereid de studio in.”

Armeense mode in Rotterdam
De Armeense designer Armeni noemt zichzelf een ‘Jean d’Arc te midden van alle bureaucratie’. Daar bedoelt ze mee dat ze voor een eerlijke verdeling in Rotterdam is en het ondernemers zo gemakkelijk mogelijk wil maken. Dit doet ze door La Maison d’Armeni niet enkel als kledingwinkel, maar ook als ontmoetingsplek voor creatieve ondernemers te zien. Kunstenaars en andere creatievelingen komen graag aanwaaien in haar winkel.

Fashion, interieur, kunst, muziek alles komt hier samen bij La Maison d’Armeni gevestigd aan de Schiedamse Vest. “Ik denk dat een winkel een warme huiselijke sfeer moet hebben. Het is niet alleen om te winkelen, maar een hele belevenis”, vertelt Armeni de eigenaresse. “Ons doel is om mensen bij elkaar te brengen. Alles is hier welkom!”, voegt ze toe.