010nu weekoverzicht: Muziekvereniging 120 jaar, tussentijdse rapportage NPRZ en Dierenhof start crowdfunding

Deze week wordt er een hoop historie herdacht. Vandaag, zondag 16 oktober, bestaat de RET 95 jaar en dat wordt gevierd met een heuse parade met historische voertuigen door de stad en gisteren was het al de beurt aan de Holland-Amerika Lijn: Die bestond namelijk 150 jaar en daarom vertrok nog een keer het oude cruiseschip Rotterdam VII.

Ook op muziekgebied was er een jubileum: Muziekvereniging Oefening Baart Kunst uit Pernis bestond op 8 oktober 120 jaar. Dat werd gevierd met een concert in Pernis. De liefde voor muziek wordt van generatie op generatie doorgegeven bij OBK. Zo heeft oud-lid Arie Verschoor lesgegeven aan huidig lid Nico de Bakker. ‘‘Nico was nog te jong voor de muziekschool dus ik heb hem thuis saxofoonles gegeven. Ik zat naast Nico aan de keukentafel met zijn voet op mijn voet en zo tikten we de maat’’, vertelt Arie, die 70 jaar lid is geweest van OBK.

Tussentijdse rapportage NPRZ
Al tien jaar lang wordt vanuit het Rijk extra aandacht besteed aan Rotterdam-Zuid. Met het Nationaal Programma Rotterdam-Zuid (NPRZ) moeten de pijlers ‘Wonen, Thuisbasis op orde, Werken, School en Veiligheid’ aangepakt worden. De Rotterdamse raad staat deze woensdag stil bij het tussentijdse rapport dat de Rekenkamer maakte. Zuiderlingen Bas, Cary en Dominique vragen de wethouder om meer resultaat. “Er zal best van alles gebeuren, maar we zien het niet.”

Kinderboerderij Dierenhof start crowdfunding
We hebben de afgelopen twee weken al meerdere keren bericht over kinderboerderij Dierenhof in het wijkpark Oude Westen. Er is veel overlast in het park en dat zorgt voor onveilige situaties in en rondom de kinderboerderij. De kinderboerderij heeft daarnaast te kampen gehad met een aantal zieke dieren en daarom zijn ze nu een crowdfundingsactie gestart.