010nu-weekoverzicht: Oranjekoorts, een nieuwe premier en rouw om Chantal Arts

Het was een week met ups en downs in Rotterdam. Reporter Jeroen bracht de stad in de feestsfeer met zijn oranjekoorts en we besproken de nieuwe premier. De week eindigde echter met verdrietig nieuws: het overlijden van het Rotterdamse icoon Chantal Arts.

Oranjekoorts voor het EK
Deze maand begint het EK, maar niemand lijkt erop voorbereid. Er is nog weinig oranje te zien in de Rotterdamse straten. Onze verslaggever Jeroen beweegt zich door de strad met zijn oranjekoorts, in de hoop dat het besmettelijk is.

Snoekenpaaiplaats: datingspot voor vissen
Een snoekenpaaiplaats is een stuk water waar snoeken zich in alle rust kunnen voortplanten. En dit is heel belangrijk voor de waterkwaliteit in de stad. De dieren hebben hier alle ruimte, zonder overlast van boten of watersport. Watersysteembeheerder Jan Pieter neemt ons mee naar de paaiplaats, en vertelt waarom het zo belangrijk is.

Dit vindt Rotterdam van de nieuwe premier
Afgelopen week werd bekend dat Dick Schoof waarschijnlijk de nieuwe premier wordt. Maar wie is deze man en hoe komt hij bij de functie? Wij vragen de Rotterdammers of ze hem kennen, en wat ze van hem vinden.

La Bandera viert 10-jarige jubileum
Dominicaans restaurant La Bandera viert zijn tiende verjaardag. Het was een uitdagende periode met verschillende ups en downs. Ondernemer Irvin Eleonora vertelt ons zijn geheim.

Iconische Rotterdammer Chantal Arts overleden
Verdrietig nieuws: Chantal Arts is overleden. Chantal groeide uit tot een fenomeen in de stad, omdat ze steevast ieder evenement vastlegde met haar apparatuur. Veel Rotterdammers reageren geschrokken op het nieuws en spreken vol lof over haar.