010nu weekoverzicht: racistische leuzen op de Erasmusbrug, afval in de Keilehaven en schaatswonder Mandy (12)

Een bewogen eerste week voor Rotterdam in 2023. Er waren namelijk verschillende racistische teksten te lezen op de Erasmusbrug tijdens de jaarwisseling. Gelukkig bedacht OPEN Rotterdam een positieve tegenactie en waren er ook andere hartverwarmende en verhalen uit onze stad. Je leest in het onderstaand weekoverzicht.

Tijdens de nieuwjaarsshow in Rotterdam verschenen er op de Erasmusbrug verschillende racistische leuzen. OPEN Rotterdam vindt dat het nieuwe jaar hierdoor met veel negativiteit begonnen is en dat is jammer. Daarom gaan wij op zoek naar positiviteit en vragen we via Instagram aan de Rotterdammers welke tekst zij zelf graag zouden willen projecteren op de Zwaan.

Wie jaarlijks een lot koopt en eindelijk een keer wil winnen, moet een verhuizing naar Overschie overwegen… Voor de tweede keer op rij is daar een lot van honderdduizend euro gevallen. Precies een jaar geleden ging OPEN Rotterdam al langs in de wijk om de blijdschap te vangen.

De Keilehaven ligt bezaaid met huis- en zwerfafval. Volgens Ivo Rodermans ‘zeer waarschijnlijk’ afkomstig van het nabijgelegen AVR Overslagstation. En het lag van de week nog voller vertelt hij. Samen met anderen van het initiatief Zwerfie verzamelde hij afgelopen week al zo’n 27 zakken en donderdag vulde hij binnen no time nog eens een zak. En niet alleen hier, maar ook in de Lekhaven spoelt al een deel van het afval aan. Daarom gaan ze vrijdag ook daar een inzamelingsactie houden.

De Rotterdamse Mandy van den Dries is één van de deelnemers aan het NK Kunstrijden dat in februari in Tilburg plaatsvindt. Ondanks een knieblessure is ze vol passie bezig met de voorbereidingen.

Aankomende week zijn we trouwens met de wijkredactie te vinden in Hoogvliet. Heb je een tip of verhaal? Kom dan vooral even lang in Huis van de Wijk Villa Vonk.