010nu-weekoverzicht: rouwstoet voor Def Rhymz en Zoë’s zoektocht naar een huis

Het is een week waarin we eindigen met temperaturen ruim boven de 20 graden. Deze week maakten we kennis met de circusrobot van Daniel. Ook liepen we mee in de rouwstoet voor Def Rhymz. Bewoners maken zich zorgen om betaald parkeren in Pendrecht en Zoë zet haar zoektocht naar een huis voort.

Rouwstoet Def Rhymz
Rotterdammers verzamelen zich in groten getale om afscheid te nemen van Dennis Bouman, beter bekend als Def Rhymz. Tijdens een indrukwekkende rouwstoet, die langs zijn geliefde plekken in de stad trekt, delen zij hun herinneringen aan hem en zijn muziek. Een brassband loopt mee die de muziek van Def Rhymz speelt.

Pendrecht betaald Parkeren
Bewoners van Pendrecht kunnen niet meer onbezorgd parkeren. Maandag ging in die wijk namelijk betaald parkeren in. Daarmee wil de gemeente de parkeerdruk op de wijk verminderen. Veel mensen van buiten de wijk nemen namelijk de plekjes in die bedoeld zijn voor de bewoners.

Zoë zoekt een huis – aflevering 4
In de serie Zoë Zoekt een Huis neemt ze jullie mee in haar zoektocht naar een nieuwe woning in Rotterdam. In oktober loopt haar huurcontract af. Ze is niet de enige die op zoek is naar een huis. Duizenden Rotterdammers komen door het woningtekort in hele vervelende situaties terecht. In aflevering vier spreekt ze een aantal van deze Rotterdammers.

Circusartiest Daniel bouwt een robot in zoektocht naar acrobatiek partner: ‘Leuk en leerzaam’
Wat doe je als je al twee jaar geen circuspartner kan vinden? Er zelf eentje bouwen! Althans, dat is wat circusartiest Daniel Simu dacht. Inmiddels is zijn robot Robin net zo acrobatisch als Daniel en betreden ze samen het podium.