010nu weekoverzicht: spectaculaire beelden tijdens storm Eunice en achter de schermen bij flitsbezorging

Storm Eunice raasde over onze stad en dat maakte het bijna onmogelijk om de Erasmusbrug over te komen. De brug werd dan ook afgesloten voor voetgangers en later ook voor fietsers en bromfietsen uit veiligheidsoverwegingen. Deze video ging rond op Whatsapp en hier is goed te zien dat voetgangers, fietsers en bromfietsers de storm nauwelijks trotseren.

over deze video: Disclaimer – we hebben de maker van deze video niet kunnen achterhalen. Graag voegen we bronvermelding toe. Ben jij de maker neem dan contact op met de redactie. 

Een andere wervelwind die al een tijdje door Rotterdam raast, zijn de flitsbezorgers. Sinds begin 2021 zijn de eerste flitsbezorgbedrijven in Rotterdam gevestigd. Vanuit kleine magazijnen, zogenaamde ‘darkstores’, die verspreid zitten door de stad worden boodschappen per elektrische fiets rond bezorgd. Het aantal flitsbezorgbedrijven is in korte tijd flink toegenomen Rotterdam, en er zijn al meer dan 13 darkstores door Rotterdam verspreid. Wij namen een kijkje achter de schermen!

Flitsend wordt ook hét nieuwe centrum van Rotterdam zuid: Hart van Zuid. Een groot deel van het project staat er al, met bijvoorbeeld het nieuwe Theater Zuidplein, maar daarmee is het nog lang niet af. Het is de bedoeling dat het hele project eind 2022 wordt afgerond. Wij namen deze week een kijkje voor een update.

Als je over de Rodenrijselaan loopt, springt één raam meteen in het oog: Oma’s Postkantoortje. Je zou kunnen denken dat het een kinderkamer betreft, door de zachte kleuren en speelse figuren die erin staan, maar dit blijkt een minimuseum met een atelier te zijn: ‘Oma’s postkantoortje’. De werkplaats van kunstenares Anneke Harmsen.