1.500 Rotterdamse studenten schrijven kaartje aan eenzame ouderen

Ruim 1.500 Rotterdamse studenten aan het Alberda Zorgcollege (Mbo-verpleegkunde) en de Hogeschool Rotterdam (Instituut voor Sociale opleidingen, Instituut voor Gezondheidszorg en Rotterdam Academy) gaan in de komende week ansichtkaarten versturen aan eenzame ouderen in de stad. De twee onderwijsinstellingen sloegen hun handen ineen om zo meer aandacht te besteden aan eenzaamheid in de stad.

Eenzaamheid wordt een steeds groter probleem, zeker in de coronatijd. De studenten sturen de eenzame ouderen een ansichtkaart (“Groeten uit Rotterdam”), samen met een persoonlijke boodschap. Het bijzondere is dat deze studenten de persoon aan wie de ansichtkaart gericht is, (nog) niet kennen.

Alle kaarten worden verzameld en vervolgens via verschillende instanties, Laurens, Humanitas, Aafje, Lelie zorggroep, Antes en andere zorg- en welzijnsinstanties verspreid. De actie komt 23 december ten einde met een speciale bijeenkomst bij Dave’s Wintervariété, een mix van cabaret, circus, dans, acrobatiek en muziek in het theater van de Centrale Bibliotheek. De laatste paar kaarten worden daar door enkele studenten uitgedeeld aan zestig gasten van geestelijke gezondheidsinstelling Pameijer, die de voorstelling – met het volgen van de coronamaatregelen – bijwonen.