10 Inspirerende Rotterdamse meiden op Internationale Meisjesdag

Het is Internationale Meisjesdag vandaag en daarom staan we stil bij de rechten en ontwikkeling van meisjes. Bij OPEN Rotterdam komen we vaak genoeg meisjes tegen die precies weten wat ze willen en alles doen om daar te komen. Daarom een lijstje van 010 met tien inspirerende Rotterdamse meisjes. 

Skateboardster Christina kent geen angst
In deze aflevering van ‘Over the Boarder’: Voor de coronacrisis waren Christina en Willem vaak aan het skateboarden op Westblaak, maar nu perfectioneren zij hun ollies, kickflips en andere tricks op de stoepen en de trappen in het centrum. Deze jongeren kennen geen angst.

Wereldkampioene kickboksen Amira geeft les in crooswijk
Twee keer wereldkampioen, drie keer Europees kampioen. In 2018 gaf ze een clinic in Crooswijk. De 9 jarige kickbokskampioen Amira Tahri is niet te stoppen! 

 

Mila van twaalf  maakt vegan gerechten en maakt daar filmpjes van

De 12-jarige Mila groeide op in een vegetarisch gezin en besloot onlangs, uit protest tegen onder andere de bio-industrie, over te stappen op een veganistische levensstijl die ze uitdraagt via de online groep Veggie Squad.

Sabrina van zes maakt tekeningen voor ouderen die thuis zitten vanwege corona
Hoewel de samenleving meer op gang komt, zitten veel ouderen nog steeds alleen thuis. De moeder van Sabrina (6) is vrijwilliger bij Humanitas, en toen Sabrina met haar meeging met een ‘aanbelactie’ zag ze dat veel mensen erg gelukkig werden van een praatje. Daarom besloot ze een kleurrijke eigen actie te starten.

Mantelzorgster Zoë (11) doet haar uiterste best voor haar moeder

Zoë is een 11-jarig meisje en is mantelzorger van haar moeder Ingrid. Ingrid heeft depressies en door zuurstoftekort bij haar geboorte heeft ze een hersenbeschadiging opgelopen. Daarnaast heeft ze door traumatische ervaringen in haar jeugd borderline persoonlijkheidsstoornis. Voor mensen met een borderline persoonlijkheidsstoornis is het moeilijk hun emoties te reguleren. 

Zoë heeft dagelijks te maken met de moodswings van haar moeder. Om af en toe een pauze te nemen van haar mantelzorgtaken, gaat Zoë naar Stichting Tante Joy. Deze stichting organiseert logeerweekendjes voor jonge mantelzorgers. Sandra is samen met haar vriendin Jolanda deze stichting begonnen, omdat ze als psychiatrisch verpleegkundige in aanraking komt met kinderen van ouders met psychische ziekte

 

Floor van der Niet presenteert de Leukste Lessen

Het programma De Leukste Lessen, dat wij maakten in samenwerking met het Melanchton Schiebroek, wordt gepresenteerd door leerlinge en  presentatie-talent Floor van der Niet. De eerste aflevering die gaat over Vrijheid en herdenken staat bol van de talentvolle Rotterdamse meisjes!

Jeugdstadsdichter Vienne Haagoort werkt mee aan short-film Belichaam de Aarde

Viennen Haagoort, de jeugdstadsdichter van Rotterdam, werkte mee aan het project ‘Tussen de Zinnen in’ van Rauwkost-Collective en stadsdichter Dean Bowen. Tijdens de serie kijken we naar verfilmingen van gedichten geschreven door de stadsdichter. Dit keer dus door de jonge Vienne. 

Met haar gedicht ‘Belichaam de aarde’ staan we stil bij het ontstaan van de dam in de Rotte, en dus Rotterdam, 750 jaar geleden. 

Jessie van 12 drumt uren voor RopaRun

De 12 jarige Jessie drumt uren lang voor het gebouw van Daniel den Hoed in Rotterdam-Zuid. Hiermee wil de deelnemers een hart onder de riem steken. Daarnaast heeft ze een bakje bij haar drumstel neergezet waar mensen geld kunnen doneren.

Chiara (10) uit Hoogvliet zamelt knuffels in voor leeftijdsgenoten

Voor mensen die het niet breed hebben was in Hoogvliet een gezellige middag georganiseerd met een high tea, een dj en de stoelendans. Eén van de bezoekers van de middag, de 10-jarige Chiara, heeft een bijzondere inzamelingsactie gehouden.

Kian en Jada gaan op bezoek in de Superstraat in het Wereldmuseum

In het Wereldmuseum opende in 2019 de Superstraat. Tijdens de burendag gaan hier vrijwel alle deuren open en mag je bij iedereen binnen kijken. Reporters Jada en Kian reizen af naar het Wereldmuseum en ontdekken hoe de bewoners van deze multiculturele straat eigenlijk met elkaar verbonden zijn.

 

Bonus: Deze vrolijke meiden slapen een nachtje in Museum Rotterdam

In Museum Rotterdam gebeurt deze krokusvakantie wel iets heel bijzonders. Ruim 15 meisjes, die zelf niet op vakantie kunnen wegens hun thuissituatie, logeren in Museum Rotterdam. Het is een echte verwendag voor de dames.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?

Volg ons dan ook op onze social media kanalen

Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat