10 jaar Rotterdamse woningmarkt; hoogtepunt bereikt

Voor het eerst sinds 2014 vertoont de stijging van de huizenprijzen over heel de stad een dip. Afgelopen jaar namen de prijzen toe met 11 procent, waar ze in 2018 nog met 18 procent stegen. Het stadscentrum kende zelfs een daling, van 1 procent. Dit blijkt uit een artikel van Vers Beton.
In het overgrote merendeel van de veertien wijken die Rotterdam kent, vertraagde de prijs groei. In gebied Feijenoord stegen de prijzen in 2018 met gemiddeld 27 procent. In 2019 ging het om ‘slechts’ 10 procent.

“Een eind mei uitgebracht rapport van Vastgoedmanagement Nederland en de NVM toont dat de gemiddelde huurprijs in de vrije sector in Rotterdam rond de 1100 euro schommelt.” Dit meldt Vers Beton in hun artikel. “Volgens de onderzoekers worden er gemiddeld kleinere woningen verhuurd.” Vooral appartementen, met name in Kralingen-Crooswijk, het centrum en Prins-Alexander, zijn populair. In tegenstelling tot de daling van 1 procent in de koopprijzen, stegen de huurprijzen met 5,5 procent in het centrum.

Vers Beton heeft een interactieve kaart ‘Had ik toen maar een huis gekocht’ gemaakt. Hierin staan de verkoopprijzen, WOZ-waardes en eigendomsverhoudingen van 2019. De kaart bevat nu twaalf jaar aan woningmarktinformatie, sinds 2008.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat