132 jaar oude slagerij D.M.C. de Bruijn stopt

Slagerij D.M.C. de Bruijn aan de Bergweg in Rotterdam-Noord sluit aankomende week haar deuren. De slagerij gaat dicht wegens tegenvallende financiële resultaten. Zaterdag 12 januari biedt eigenaar Patrick Hulspas klanten de gelegenheid om de slagerij en het team gedag te zeggen onder het genot van een hapje en een drankje.

De slagerij is een begrip in Rotterdam en is onder meer bekroond met de titel lekkerste tongenworst van Nederland. In 1887 begon Dirk Marinus Christiaan de Bruijn aan de Goudse Rijweg zijn zaak en sinds 1927 zat de slagerij aan de Bergweg. In 2009 nam Patrick Hulspas de slagerij over, maar hij moet de zaak nu noodgedwongen van de hand doen.

Bij Patrick Hulspas, die 23 jaar geleden als leerlingslager bij de zaak begon, zorgt de sluiting voor gemengde gevoelens. ‘‘Het doet natuurlijk ontzettend pijn dat dit moet, maar ik heb de beslissing al in december 2017 genomen. Het is al tijden heel zwaar door een teruglopende omzet en ik moest veel zelf doen. Ik draai al maanden zeven dagen in de week dubbele diensten, dus in die zin is de beslissing wel een verlichting voor mij.’’

Verschillende redenen hebben volgens de eigenaar voor de teruglopende omzet gezorgd. ‘‘Vaste klanten zijn verhuisd en het is moeilijk om een nieuw publiek aan te boren. Het is in de buurt moeilijk parkeren, waardoor klanten van buitenaf niet snel naar de slagerij komen.’’

Vorig jaar sloot slagerij Haak in Crooswijk haar deuren. Die slagerij bestond al meer dan 120 jaar. Bekijk hieronder onze reportage over die slagerij.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat