14 uur knippen voor het goede doel

Barbershop Strak Strak zet zich in voor The Hang-Out 010 tijdens het evenement Barbers For Freedom. Het evenement is georganiseerd door een groep van de ad-opleiding Crossmediale Communicatie van Hogeschool Rotterdam. De kappers knippen 14 uur lang en de volledige opbrengst gaat naar het goede doel.

The Hang-Out 010 is een soort buurthuis waar jongeren met een andere seksuele geaardheid of genderidentiteit met elkaar kunnen chillen en praten. De studenten werden gekoppeld aan dit goede doel. Desondanks dat dit geen keuze was van de studenten hadden ze wel affiniteit met het onderwerp. Eén van de studenten, Laurens van Stijn vindt: “Je moet eigenlijk kunnen zijn wie je wilt zijn en dat vind ik heel belangrijk. Zonder dat je daardoor gepest of bedreigd wordt. En juist, omdat het heel actueel is nu, de hele verdeeldheid in de samenleving, vind ik het goed om zo’n goed doel in de spotlight te zetten.” De keuze om het evenement in de kapsalon te organiseren was een logische keuze. Laurens is ook medeoprichter van de zaak.

Kapper Kabuya “Buya” Mwamba wilde ook direct meewerken: “Toen mij werd gevraagd of ik het wilde doen heb ik mij afgevraagd hoe het zou zijn als ik op een ander geslacht zou vallen, wat bijna onmogelijk zou zijn voor mij. Het zou mij super zwaar lijken om daar mee om te gaan in de vriendenkring die ik nu heb om dan gewoon mezelf te zijn. Dus ik vind het gewoon mooi dat er een plek is waar jongeren dat wel kunnen zijn en als wij daar aan bij kunnen dragen, doe ik dat graag.” 14 uur knippen is vermoeiend, maar Buya is gelukkig gek op zijn werk: “Ik ben het knippen nooit zat. Ik zou bij wijze van spreke nog een week door kunnen gaan.”

Het evenement was een groot succes, want na een paar uur werd het streefbedrag van tussen de 500 en 700 euro al overschreden.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat