150-jarig bestaan Nieuwe Waterweg gevierd met festival op Eiland van Brienenoord

In het weekend van 24 en 25 september vindt het ‘150 jaar vooruit: Nieuwe Waterweg’-festival op het Eiland van Brienenoord plaats. Op deze bijzondere locatie kun je genieten van live-muziek en begeleide wandeltours maken.

De Nieuwe Waterweg is de belangrijkste verbinding tussen onze stad en de zee; zonder de Waterweg was Rotterdam nooit de havenstad geworden die het nu is. Het festival is een mooie gelegenheid om deze speciale plek te bezoeken. OPEN Rotterdam draagt met meerdere project bij aan het festival.

Verhalen
Zo maakten journalisten Dore van Duivenbode en Inge Janse de podcast ‘Waterweg Verhalen’, waarin zij aan de hand van vijf wandelingen met bewoners en gebruikers van de Nieuwe Waterweg het verhaal van deze bijzondere plek vertellen.

Op zaterdag 24 september tussen 11 en 12 zijn Dore en Inge op het festival aanwezig om een live talkshow rondom deze podcast te begeleiden. Geluidsontwerper en componist Joost de Jong, die de ‘Watersoundtrack’ voor deze podcast componeerde, een live optreden geven. Ook kun je de route van de podcastaflevering ‘Het Groene Geheim’ zelf wandelen!