17-jarige Levy legt Rotterdammers vast met analoge camera

De Rotterdamse Levy Ramos loopt op dit moment stage bij OPEN Rotterdam. Hij is 17 jaar en zit op het Rudolf Steiner College in Crooswijk. Zijn grootste hobby is skaten, en daarnaast heeft hij nog een grote passie: foto’s maken. Daarom ging Levy op pad met een analoge camera om portretten te maken van willekeurige Rotterdammers op straat. Met hen voerde hij een kort gesprek over wat hen bezighoudt. En dit alles, jawel, met een gebroken arm. Een aantal weken geleden viel Levy net verkeerd op zijn elleboog tijdens het skaten. De fotoserie werd er niet minder om. Bekijk het hieronder.

Anislano
Dit is Anislano – Anis – en hij is gepensioneerd. Hij komt het Depot bekijken. Het mooiste wat Anis aan Rotterdam vindt, is dat er zoveel verschillende culturen rondlopen in de stad. Anis is Indonesisch. Hij woont sinds kort in Rotterdam op Katendrecht. Het nieuws dat hem het meest bezighoudt gaat vooral over de politiek en de maatschappij. Hij is vaak vrolijk want hij heeft een goed inkomen en is gepensioneerd, dus hij hoeft zich geen zorgen te maken.

Sam
Dit is de achttienjarige Sam. Hij maakt muziek, skate graag en studeert fashion design. Sam vindt de spiegels van het Boijmans Depot heel gaaf, want in de reflectie zie je de hele stad. Sam is een gelukkige jongen, want hij heeft veel mensen om zich heen waar hij van houdt. Met nieuws is de achttienjarige niet echt bezig.

Fatie Oziel
Dit is de 42-jarige Fatie Oziel. Hij is geboren en getogen in Rotterdam-Delfshaven, maar verhuist over een paar dagen om aan een ‘nieuw leven te beginnen’. Fatie werkt als bouwkundig ingenieur. Hij vindt de architectuur het mooiste aan Rotterdam, want hij vindt dat de stad goed met de tijd meegaat. De Rotterdammers zegt “zeer gelukkig” te zijn, al zit hij nog wel in een rouwperiode. Zijn moeder is twee maanden geleden overleden.

Nikkie
Dit is Nikkie. Zij werkt als beeldend kunstenaar en is daarnaast ook oppas. Nikkie spendeert graag tijd in het Museumpark, zeker als het lekker weer is. Het mooiste aan Rotterdam vindt ze dat het zo gevarieerd en heel multicultureel is. Het nieuws wat haar het meest bezighoudt, is het nieuws over corona en Oekraïne. Nikkie zegt dat ze soms wel én soms niet gelukkig is.