20.000 euro in 12 uur

Gisteren introduceerde het Rotterdamse bedrijf Energy Floors, met behulp van een crowfundingcampagne hun nieuwste vloer, de Smart Energy Floor.
Nog geen dag na de start van de crowdfundingactie, kregen ze al het bericht dat ze aan hun doel zaten. Daar bovenop haalden binnen 12 uur al het maximumbedrag van €200.000 binnen! Femke Akkerman, medewerker van Energy Floor, vertelt verbaast dat ze zelf ook niet weten waarom ze zo snel hun bedrag binnen hebben gekregen: ”Wij hebben het zelf gedeeld op onze sociale media en we zitten natuurlijk in een kring met veel mensen
die in milieubewuste dingen willen investeren, maar op een gegeven moment ging de teller écht als een malle!”

De Smart Energy Floor werkt als volgt: het heeft 9 tegels die een stukje inzakken op het moment dat iemand erop staat. Op het moment dat een tegel inzakt, wekt het energie op! In de eerste fase wordt de vloer voornamelijk ingezet om basisscholen en speelpleinen te voorzien van de combinatie spelen en leren.

Energy Floors kreeg een maand de tijd om met behulp van crowdfunding via Oneplanetcrowd, het doelbedrag van €100.000 op te halen. In plaats daarvan haalden ze het dubbele op, in slechts 12 uur tijd. “Natuurlijk hebben we vertrouwen in ons nieuwe product, maar dat zoveel mensen in korte tijd intekenden ging al onze verwachtingen te boven!” Aldus Michel Smit, directeur van Energy Floors.