200.000 kilo betonpuin in parkeergarage Kruisplein voor Architectuurmaand

Kilo’s betonpuin, afkomstig van de Fenixloodsen, wordt op dit moment gestort in de stadsgarage direct onder Kruisplein. De verdiepingen -4 en -5 worden vanaf 10 juni het festivalhart van de Rotterdam Architectuur Maand met als thema ‘Ontdek de Onderstroom’. 

‘Architect Enzo Valerio heeft diep onder de grond een landschap van puin ontworpen dat een ode is aan de bouwplaats waar de stad wordt opgebouwd’, vertelt Ayse Karssen van AIR. De ‘interventie’ in de parkeergarage, onder de noemer “Undercurrent, achter de coulissen van de stedelijke ontwikkeling”, is vanaf 5 juni t/m 27 juni te zien. ‘De expositie is van donderdag t/m zondag van 12 tot 17 uur gratis toegankelijk voor bezoekers. Er zijn stadsmaquettes, ontwerpen van architectenbureaus en onderwijsinstellingen. Zij geven hiermee hun eigen visie op de toekomst van de stad.’

Tijdens de RA Maand 2021 zijn er nog meer activiteiten als de Openingslezing, de Dag van de Architectuur, de Grote Architectuur Quiz en de uitreiking van de Rotterdam Architectuurprijs 2021 (bekijk hier alle genomineerden). AIR: ‘Ontdek de onderstroom en ervaar hoe ontwerpers met maquettes, tekeningen en installaties werken en nadenken over de stad van morgen.’ De Rotterdam Architectuur Maand is een initiatief van AIR, Rotterdam Festivals en Rotterdam Partners.